woensdag 30 juli 2008

Geld Verdienen Met Internet: Twee Simpele Manieren

Geld verdienen met internet kan op verschillende manieren. Welke je kiest zal voornamelijk afhangen van hetgeen je het liefst doet of waar je gewoon het best in bent.

Eerst en vooral de basics. Het concept van geld verdienen met internet is doodsimpel. Er zijn maar 2 manieren:
  1. ofwel verkoop je een product/service (e-commerce)
  2. ofwel maak je reclame voor een product/service (affiliate marketing)

Simpelweg gezegd: ofwel creƫer je een webwinkel waar je bijvoorbeeld boeken online verkoopt (denk aan Amazon) ofwel ga je reclame maken voor die webwinkel (je gaat dus reclame maken voor Amazon).

Hoe kan je dan geld verdienen met internet?

Bij de webwinkel verdien je aan de verkoop en in het tweede geval krijg je een commissie op de verkoop. Een e-commerce site heeft als voordeel dat je meer omzet genereert maar het nadeel is dat je wel veel meer kosten draagt en veel meer gezeur hebt dan iemand die affiliate marketing doet (je hoeft je niet aan te trekken van ontevreden klanten, je hebt geen stock te beheren, etc ...). Geld verdienen met internet via affiliate marketing is dus veel eenvoudiger en veel goedkoper (je hebt enkel je kost van je PC en je internet abonnement).

Ik raad beginners die willen geld verdienen met internet aan om te beginnen met affiliate marketing. Je gaat dus producten, diensten en websites promoten van anderen. De meeste succesvolle manieren zijn:

  • Via affiliate networks: dat zijn een soorte van online advertentiebureaus die verschillende bedrijven (merchants) in hun portefeuille hebben die jij dan kan gaan promoten (denk aan merchants zoals Apple, Microsoft, Nintendo, ...)
  • Amazon heeft een programma waarbij jij een commissie krijgt wanneer een product verkocht wordt door een klant die jij hebt aangebracht
  • Ebay heeft ook een dergelijk programma waarbij je een percentage krijgt van de opbrengst van de veilingen
  • Elke andere website die een affiliate programma aanbiedt of waarmee je een deal kan afsluiten. Wees dus gerust creatief bij het geld verdienen met internet. Als je denkt dat je klanten kan aanbrengen voor de fietsenwinkel om de hoek, of de koekjesproducent van het dorp door bezoekers naar hun website te sturen dan ben je ook bezig met affiliate marketing.

Ziezo, dit was een eerste korte introductie hoe je kan online geld verdienen. Binnenkort ga ik dieper in op de details en zal ik stap per stap de technieken uitleggen hoe je kan geld verdienen met internet.

Geen opmerkingen: