zondag 14 september 2008

Affiliate Marketing Tips

Affiliate marketing op het internet is nog vrij jong in België en Nederland. In de Verenigde Staten zijn ze zo al langer bezig met geld verdienen op het internet op deze manier. Denk maar aan guru's zoals John Chow, The Rich Jerk, Mike Filsaime, Ryan Deiss, Eric Rockefeller, de mannen van Day Job Kiler, enz ...

Wat je vooral moeten weten is dat die gasten vrij straf zijn in e-books te maken over rijk worden op het internet en deze met succes aan de man brengen aan beginners. Ik geef je echter 1 tip: koop deze boeken NIET! Ik heb mij al 's in het zak laten zetten door Google Cash aan te kopen. Een ebook over het gebruik van Google Pay Per Click (PPC) via de zogenaamde "Google Cash" methode wat erop neerkomt dat je reclame maakt via Adwords van Google, een leuke advertentie plaatst en daar dan direct je affiliate link in plaatst.

Op zich een prachtig idee en een aantal jaar geleden een zeer valabel model om snel geld te verdienen met internet. MAAR, ondertussen heeft Google wel serieus de prijzen verhoogd van zijn advertenties en is helemaal niet meer zo evident om online geld te verdienen op deze manier. Als ik je dus al twee tips mag geven:
1. Koop geen ebooks van de zogenaamde internet marketing guru's
2. probeer geen geld te verdienen met Google cash want dat lukt toch niet meer.

Niet dat je geen conversions meer zou hebben maar het is gewoon moeilijk om winst te maken. Veel meer dan break even zal je niet geraken. Wat wel interessant is, is om deze technieke te gebruiken voor marktonderzoek. Je test als het ware de markt met pay per click en dan kijk je welke producten winstegevend zijn, en welke keywords (zoekwoorden) tot de beste conversies leiden. Da's dus tip nummer 3

Tip nummer 4 dan: als je toch nog wil verder gaan met pay per click dan moet je het slim aanpakken. Het grote voordeel van Pay Per click (zoals Google Adwords) is dat je heel snel bezoekers naar je site kan lokken. Het is veel moeilijker om bovenaan de Google zoekresultaten te komen. Dit neemt je meestal heel wat tijd vooraleer je website bij de eerste 10 resultaten staat (hangt natuurlijk wat af van je niche / markt die je gekozen hebt). Dus, gebruik niet de Google cash methode maar maak gebruik van een review web pagina. Hier ga je dus een aantal affiliate offers gaan reviewen. wat je eigenlijk doet is dus pre-sellen. Je zorgt ervoor dat je je bezoekers in een bepaalde richting duwt, typisch de richting van je affiliate product (zoals een Clickbank product) waarbij je de grootste commissies krijgt.

Tip nummer 5: het blijft een cliché maar online geld verdienen via internet is nog altijd makkelijk met het aanprijzen van Clickbank producten. Het blijft een feit dat er dagelijks duizenden van die Clickbank boeken of software worden verkocht en in de meeste gevallen via affiliate websites. Schrijf je dus hier in op Clickbank.

Ok, bij deze weer een aantal tips om online bij te verdienen van bij je thuis. En nu terug snel geld verdienen met internet!

Geen opmerkingen: